Spørgsmål

Vestsjællands Hypnoterapi

Sædvanlige spørgsmål

 

Her på siden, har vi samlet svarene på nogle af de mest typiske spørgsmål omkring hypnose. Listen udbygges løbende, og har du et konkret spørgsmål du ikke får svaret på her, så send det gerne til info@vsjhypno.dk

 

 

 

FAQ om hypnose

 

Hvad er hypnose?

Hypnose er i al sin enkelthed, en tilstand af afslappet fokus, og er en helt naturlig tilstand. I virkeligheden, går enhver ind i sådan en tilstand - også kaldet en trancetilstand - mindst to gange om dagen: når vi falder i søvn, og når vi er ved at vågne op. Den slags døsig, tidløs tilstand mellem drømme og vågen, er netop en trancetilstand. Har du et ur med en 7 minutters snooze-knap, vil du også vide, at det giver dig tid nok til at have en timelang drøm, fordi det er en trancetilstand.

 

Andre eksempler på naturlig tilstand af trance er: Dagdrømmeri, bilkørsel, se tv, lytte til musik, at arbejde på en favorit hobby eller aktivitet i afslappet tilstand. Disse er alle "ændrede bevidsthedstilstande", og alle er forskellige niveauer af trance. Trance er normal, naturligt og almindeligt.

 

Nogle mennesker forlader deres første hypnoterapi session sigende, "Jeg var ikke hypnotiseret - jeg vidste, hvad der foregik, hele tiden!" Og netop! Hypnose er ikke en tilstand af hukommelsestab eller manglende bevidsthed. Bare det modsatte sande. I virkeligheden er hypnose en tilstand af stærkt forøget opmærksomhed og fokus.

 

 

Hvordan føles hypnose?

Hypnose er en naturlig tilstand i sindet, og mange er ofte overraskede over, at de har hørt hvert ord og har kunnet rejse sig og gå ud af værelset, på ethvert tidspunkt. Medmindre du under hypnosen går ind i en dybere tilstand, opfatter du det ikke anderledes, bare meget mere afslappet.

 

Det føles som at glide i søvn om natten. På det tidspunkt, hvor du ikke er helt vågen, men heller ikke helt faldet i søvn, kan du have en følelse af vægtløshed, eller du kan føle tyngde når alle dine muskler slappe af. Alle oplever det forskelligt, og din terapeut vil være i stand til at guide dig og hjælpe dig med at slappe af og nyde oplevelsen.

De fleste mennesker er overraskede over, hvor afslappende det er!

 

Har hypnoterapeuten tavshedspligt?

Ja, NGH-certificerede hypnoterapeuter arbejder efter et strengt etisk regelsæt, og har naturligvis tavshedspligt omkring alt, som er erfaret under samtalen med - og behandlingen af klienten.

 

NGH Danmarks etiske regler siger:

 

Generelt

 

§1 De etiske regler er bindende for alle medlemmer af NGH Danmark

 

§1.2 Medlemmerne skal arbejde for at fremme klientens ønske om personlig og psykisk udvikling og sundhed.

 

 

Forhold til klienten

 

§2 Medlemmerne har tavshedspligt overfor de informationer, der fremkommer før, under og efter hypnosen, med mindre der foreligger samtykke fra klienten. Generelle problematikker kan dog diskuteres i anonymiseret form.

 

§2.1 Optagelser af fotos, video eller bånd i forbindelse med hypnosen skal meddeles klienten og må ikke videregives uden samtykke.

 

§2.2 I forbindelse med scene- eller anden hypnose med tilskuere, må hypnotisøren ikke udstille klienten eller klienterne på en krænkende eller respektløs måde.

 

§2.3 Medlemmet må ikke udnytte sin stilling som hypnotisør / hypnoterapeut til skade for klienten.

 

§2.4 Klienten må ikke udsættes for fysiske eller verbale seksuelle krænkelser.

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved