Hvad er hypnose

Vestsjællands Hypnoterapi

Hvad er hypnose?

 

Den tilstand du er i, under hypnose, kender vi alle fra vores hverdag. Det svarer til at dagdrømme eller være optaget af - og koncentreret om noget spændende. Du er helt vågen - ved alt hvad der foregår omkring dig - men er fokuseret på en oplevelse.

 

Hypnosens virkning afhænger af din tillid til - og samarbejde med hypnotisøren. Hypnosen lykkes, hvis du er villig til at slappe af - lytte - og bruge din visualiseringsevne.

 

Du kan ikke hypnotiseres til noget, du ikke inderst inde kan tænke "ja" til. Du er ikke helt væk under hypnosen, og ved hele tiden, hvad der foregår omkring dig. Bagefter kan du også huske alt, hvad der er sket, og undervejs kan du bare stoppe og åbne dine øjne, hvis du vil.

 

Så du kommer altså ikke pludselig til at hoppe rundt på eet ben, og kagle som en høne, næste gang du køber æg i supermarkedet :-)

 

Hypnose er et godt redskab i terapeutisk behandling, fordi hypnose kan skabe kontakten til dit ubevidste sind. I vågen tilstand, fungerer dit bevidste sind som kritiker, og hjælper dig med at holde fokus på aktuelle handlinger. I afslappet tilstand, kan der skabes kontakt til dit ubevidste sind, der indeholder al viden om dig, fra det øjeblik du blev skabt.

 

Og her ligger styrken i hypnosen, idet dit ubevidste sind er en kæmpe beholder af viden, evner og ressourcer, og indeholder hele dit personlige potentiale. Det indeholder alle minder og erindringer, du nogensinde har haft. Det ved, hvordan vi fungerer optimalt, helbredsmæssigt, intelligensmæssigt og følelsesmæssigt.

 

Begrænsninger og følelsesmæssige ubalancer, kan have sammenhæng med tidligere oplevelser, uanset om det er for nylig eller for længe siden. Vi kan naturligvis ikke ændre på fortiden, men vi kan ændre på forståelsen og følelsen af oplevelser. - Derfor virker hypnose!

 

Nogle mennesker er lidt skræmte ved tanken om hypnose. Derfor er det vigtigt at gentage, at du ikke kan hypnotiseres til noget, du ikke i forvejen ville kunne tænke JA til. Inden vi går i gang med selve hypnosen, taler vi naturligvis om, hvad der skal foregå, og hvordan, så du vil føle dig tryg og afslappet, under hele besøget.

 

 

Copyright © All Rights Reserved